< Kennisbank

De irritante recruiters stigma | Podcast fragment

Stefan Niemer 21 november 2020

Als ik vertel dat ik recruiter ben, krijg ik soms hele rare blikken. "Huh? Ben jij zo'n irritante recruiter die de hele dag standaard berichtjes stuurt?" Elke keer weer moet ik me verdedigen en uitleggen dat het juist zo'n mooi vak is.

Er heerst een groot stigma rondom recruitment. Cv's die bij 10 verschillende organisaties worden aangeboden tegen absurde prijzen, uitzendbureaus die 100 mensen per dag benaderen, recruiters die geen terugkoppeling meer geven.

Doodzonde! Want recruitment is het mooiste vak wat er bestaat. Indien je recruitment begrijpt, je kan inleven in je kandidaat en weet wat jouw organisatie nodig heeft.

De functie 'recruiter' staat in de top 10 meest gevraagde startersbanen. Zolang iedereen recruiter kan worden en er geen basis opleiding of minimale ervaring gevraagd wordt, nemen we recruitment dan ook wel serieus genoeg?

Het is super dat de vraag naar recruiters zo groot is en we jaarlijks zoveel enthousiastelingen ons vak laten inrollen, maar om van het stigma af te komen moeten we ook gaan investeren.

Wat denk jij dat de oplossing biedt? Laat het ons weten in de comments.Over de auteur
Stefan Niemer

Recruitment kan en moet anders. Goede kandidaten zijn niet per se schaars, ze worden simpelweg niet (juist) bereikt. Door bedrijven te helpen de juiste kandidaten te bereiken, draag ik bij aan onze missie om mensen te koppelen aan een baan waar ze gelukkig van worden.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.