< Kennisbank

Wat is een functiegebouw?

WeAchieve 10 februari 2023

Een functiegebouw is een gebouw of gebouwencomplex dat is ontworpen voor het huisvesten van een specifieke functie of doel. Dit kan bijvoorbeeld een kantoorgebouw zijn, een winkelcentrum, een ziekenhuis of een schoolgebouw. Het doel van een functiegebouw is om de ruimte en faciliteiten te bieden die nodig zijn voor het uitoefenen van de functie die het gebouw huisvest. Functiegebouwen zijn vaak ontworpen met specifieke eisen en behoeften in gedachten, zoals de behoefte aan privacy, een efficiënte lay-out en ook goede toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een functiegebouw.

  1. Goede toegankelijkheid. Functiegebouwen zijn vaak ontworpen met de behoefte aan goede toegankelijkheid in gedachten, waardoor ze gemakkelijk te bereiken zijn voor iedereen.
  2. Professioneel imago. Een professioneel ogende werkomgeving kan het imago van een bedrijf of organisatie verbeteren en kan helpen om een positief imago te creëren bij klanten, cliënten en andere belanghebbenden. Zo kan je werken aan je employer branding.
  3. Verhoogde productiviteit. Een aangepaste werkomgeving die is ontworpen om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen, kan leiden tot een verhoogde productiviteit en tevredenheid van de werknemers.
  4. Flexibiliteit. Veel functiegebouwen zijn ontworpen om flexibel te zijn, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften en eisen. Dit kan handig zijn voor bedrijven of organisaties die snel groeien of hun activiteiten uitbreiden.

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van een functiegebouw. Zo kan het bouwen of huren van een functiegebouw duurder zijn dan het gebruiken van bestaande gebouwen of het opzetten van een werkomgeving in een huis of appartement. Daarnaast vereisen functiegebouwen vaak regelmatig onderhoud en reparaties om in goede staat te blijven en om te voldoen aan de eisen van de gebruikers. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Omdat functiegebouwen vaak gebonden zijn aan specifieke locaties, kunnen niet gemakkelijk worden verplaatst als de behoeften of eisen van de gebruikers veranderen. En als laatste, als je een functiegebouw huurt, ben je niet de eigenaar van het gebouw en heb je geen controle over de toekomstige plannen van de eigenaar of over eventuele veranderingen in de omgeving.

Wat het verschil is met een functiehuis lees je hier.Over de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.