< Kennisbank

Wat is een job aggregator?

WeAchieve 22 maart 2023

Een job aggregator is een website of platform dat vacatures verzamelt van verschillende bronnen, zoals werkgevers, job boards, en andere websites. Deze vacatures worden vervolgens op een enkele locatie geplaatst, zodat mensen gemakkelijk kunnen zoeken naar openstaande banen. Job aggregators kunnen helpen om de tijd te besparen die mensen moeten besteden aan het zoeken naar vacatures op verschillende websites, omdat ze alle beschikbare vacatures op één plek verzamelen. Sommige job aggregators bieden ook functies zoals het filteren van vacatures op basis van locatie, functie, salaris, en andere criteria om het zoeken te vergemakkelijken.

Er zijn veel verschillende job aggregators op het internet beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Indeed: Dit is waarschijnlijk een van de bekendste job aggregators. Ze verzamelen vacatures van werkgevers, job boards, en andere websites, en bieden ook functies om vacatures te filteren op basis van locatie, functie, salaris, en andere criteria.
  • LinkedIn Jobs: LinkedIn is een professioneel sociale netwerkwebsite, maar ze bieden ook een job aggregator-functie. Ze verzamelen vacatures van werkgevers die zijn aangesloten bij LinkedIn, en bieden ook functies om vacatures te filteren op basis van locatie, functie, en andere criteria.
  • Glassdoor: Dit is een job aggregator die ook beoordelingen van werkgevers biedt, zodat mensen kunnen zien wat anderen denken over het werken bij een bepaald bedrijf. Ze verzamelen vacatures van werkgevers, job boards, en andere websites, en bieden ook functies om vacatures te filteren op basis van locatie, functie, en andere criteria.

Het verschil tussen een job board en een job aggregator is dat een job board een website of platform is waar werkgevers vacatures kunnen plaatsen om te zoeken naar geschikte kandidaten, terwijl een job aggregator een website of platform is dat vacatures verzamelt van verschillende bronnen, zoals werkgevers, job boards, en andere websites. Job aggregators verzamelen deze vacatures op één enkele locatie, zodat mensen gemakkelijk kunnen zoeken naar openstaande banen.

Een job board is dus een plek waar werkgevers direct vacatures kunnen plaatsen om te zoeken naar geschikte kandidaten, terwijl een job aggregator een plek is waar vacatures verzameld worden van verschillende bronnen om het zoeken naar een baan te vergemakkelijken.Over de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.