< Kennisbank

Wat is een Job-alert?

WeAchieve 17 augustus 2021

Wat is een Job-alert?

Met een job-alert geef je potentiële sollicitanten de optie zich aan te melden voor een mailing, waarbij ze geinformeerd worden op het moment dat er een voor hen passende vacature online komt.

 

Hoe gebruik je een job-alert?

De bezoeker kiest zelf wat voor een soort vacature deze wil zien. Hierbij kan de potentiële sollicitant bijvoorbeeld kiezen uit een specifiek vakgebied, het aantal uur van de vacature en in welke regio hij of zij nieuwe vacatures wil ontvangen. Je kan een job alert toevoegen aan je werken-bij website of vacature pagina. De plek van de job-alert is vrij in te vullen, zolang de optie maar duidelijk zichtbaar is voor bezoekers. Het meest gebruikelijke is om een verwijzing naar de job alert toe te voegen aan de header of footer van je pagina of werken-bij website.

Ook kan je er voor kiezen om een compleet overzicht van nieuwe actuele vacatures te mailen. Wanneer je veel vacatures hebt open staan kan dit wekelijks of als bezoekers daar interesse in hebben zelfs dagelijks. 

Om als werkgever of recruiter zélf proactief om te gaan met job alerts zou je ook Whatsapp kunnen inzetten om job alerts te versturen. Indien iemand zijn of haar telefoonnummer en extra vacature preferenties heeft opgegeven, zou jij een whatsappje kunnen sturen naar een mogelijke sollicitant. Deze moet dan wel hebben aangegeven om whatsappjes te willen ontvangen. Op deze manier geef je de potentiële sollicitant de optie om ook een interactief gesprek te kunnen houden en om eventueel vragen bij jou te stellen.

Wat is een Job Alert | WeExplain Recruitment KennisbankOver de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.