< Kennisbank

Wat is employer branding?

WeAchieve 10 november 2022

Wat is employer branding?

Bij employer branding is het de ambitie dat je je als werkgever op een aantrekkelijke manier kunt presenteren, met als einddoel dat het bedrijfsimago versterkt wordt voor zowel potentiële sollicitanten als huidige werknemers. 

Employer branding draait dus niet alleen om het aantrekken van nieuwe werknemers maar ook om het behouden van het huidige personeel. Wat wij heel erg merken in onze campagnes is dat het een het ander versterkt! Wanneer jij zorgt dat je personeel binnen je bedrijf tevreden is, kan je dit tonen en uitstralen in de employer branding campagne, waardoor je makkelijker nieuw personeel aan kunt trekken. Het wordt zelfs voor het huidige personeel als prettig ervaren wanneer er af en toe nieuwe gezichten op de werkvloer te zien zijn. Dit werkt dus als een positieve visuele cirkel!

Employer branding moet je dus niet te veel zien als een project, want employer branding is eigenlijk iets wat continu speelt. Employer branding begint met het bouwen van een sterke interne cultuur. Het zijn bepaalde normen en waarden die je niet alleen moet uitstralen, maar die ook intern gevoeld moeten worden. Een employer branding campagne waar het personeel niet achter staat zal nooit het gewenste effect hebben. 

We hebben het nu gehad over de rol van de huidige werknemers bij employer branding, maar employer branding gaat nog veel verder dan dat. Je moet bijvoorbeeld van tevoren nadenken over wat je uit wilt stralen, wat voor soort personeel wil je aantrekken? Net afgestudeerde studenten, of liever mensen met 5-10 jaar ervaring? Parttimers of fulltimers? Welke kwaliteiten zijn belangrijk? Welke karaktereigenschappen zijn gewenst? En wat wil je als bedrijf uitstralen? Jong en hip? Of toch meer ervaren en professioneel? Het is van belang dat je je boodschap hierop aanpast.Over de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.