< Kennisbank

Waarom je altijd om een testimonial van een medewerker moet vragen?

WeAchieve 31 december 2022

Een werknemers testimonial kan zeer waardevol zijn voor een bedrijf omdat het kan helpen om het imago van het bedrijf te verbeteren en om te laten zien hoe het bedrijf omgaat met haar werknemers. Een testimonial van een werknemer is een opmerking of verklaring van een werknemer over hun werkervaringen, zoals hoe het is om te werken voor het bedrijf en wat hun favoriete aspecten van het werk zijn. 

Een tevreden werknemer is de beste ambassadeur voor jouw bedrijf. Het kan helpen om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor andere werknemers en om het vertrouwen van klanten en andere belanghebbenden te versterken.

Er zijn een paar stappen die je kunt volgen om een testimonial op te vragen bij een werknemer:

  1. Kies de juiste werknemer. Kies een werknemer waarvan je denkt dat een positieve testimonial te ontvangen en die enthousiast is over het werk en het bedrijf.
  2. Maak duidelijk wat je wilt. Vraag duidelijk uit wat je in de testimonial terug wilt zien en geef aan hoe je hem gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de verwachtingen op een lijn liggen.
  3. Maak het gemakkelijk voor de werknemer. Bied aan om de testimonial op te nemen of op te schrijven zodat de werknemer niet zelf hoeft te typen of te schrijven. Je kunt ook vragen of de werknemer voorbeelden van specifieke situaties of ervaringen wil geven die ze willen delen.
  4. Bedank de werknemer. Bedank de werknemer voor hun tijd en moeite om de testimonial op te geven. Laat ze ook weten dat je hun mening waardeert.
  5. Bekijk de testimonial. Als de werknemer de testimonial heeft opgegeven, bekijk deze dan zorgvuldig en zorg ervoor dat deze geschikt is voor publieke weergave. Als er wijzigingen nodig zijn, vraag dan of de werknemer hiermee akkoord gaat.

Testimonials kunnen een krachtig marketingmiddel zijn omdat ze komen van echte mensen die het product of de dienst hebben gebruikt en hun ervaringen delen. Zet ze dus slim in! 
 Over de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.