Personeel werven
in de bouw

Bouw aan je bedrijf voor morgen!

Als strategisch recruitment partner helpen wij jou als bezoeker van de Renovatie en Transformatie beurs met jouw wervingsvraagstukken. Zo starten er bij onze partners op jaarbasis 100+ medewerkers bij diverse bouwbedrijven door heel het land. Met onze vacature campagnes dragen wij bij aan het oplossen van de grote wervingsuitdagingen die ons land kent.

In deze klantcase leggen we uit hoe hoe we deze resultaten hebben behaald en hoe ook jij schaarse bouw professionals met onze hulp kan werven.

Wat JOUW bedrijf écht uniek maakt

Wij zetten in op een duurzame samenwerking. Dit houdt in dat we bedrijven ondersteunen met het vinden van medewerkers die echt bij jouw bedrijf passen. Onze dienstverlening begint daarom altijd met het maken van een Employer Value Proposition (EVP) en we interviewen huidige medewerkers om jouw bedrijf echt te leren kennen. Deze persoonlijke aanpak in combinatie met harde arbeidsmarktdata die we bezitten, zorgen we voor een gedegen basis. Hier rollen concrete persona's uit zoals in het voorbeeld hiernaast. Wanneer je precies weet wie je doelgroep is, weet je ook precies waar je aanwezig moet zijn en wat je moet communiceren.

De doelgroep echt bereiken

Persoonlijke content: In onze campagnes ontwikkelen we verschillende content voor verschillende persona's, zodat iedereen zich kan identificeren met de vacature.

Persoonlijke targeting: Elke doelgroep wordt aangesproken op het kanaal waar deze aanwezig is, met de boodschap die hij of zij belangrijk vindt in een nieuwe baan. Deze doelgroep bereiken we meerdere keren met telkens een nieuwe boodschap. 

Geo-locatie targeting: Wij bereiken de doelgroep op de locatie waar deze aanwezig is. Zoek jij studenten van de bouwopleiding? Dan komen jouw advertenties voorbij op de telefoons van deze studenten.

play_circle_filled

Werven op de civiele bouw

play_circle_filled

Betontimmerman

play_circle_filled

Uitvoerder hbo

play_circle_filled

Instroom traject

4 PERSONA'S VOOR ÉÉN VACATURE

Voor één vacature bestaan vaak meerdere profielen die passend zijn. Als je iedereen probeert te bereiken voelt niemand zich aangesproken en als je op één persona focust loop je de rest mis.

Door voor één functie meerdere doelgroepen samen te stellen en ze te bereiken in hun "eigen taal" (tone-of-voice, beweegredenen en mensen waarmee zij zich identificeren) hebben onze bouwpartners in één jaar 100 nieuwe bouwmedewerkers weten aan te nemen.

Bekijk hieronder hoe we meerdere persona's voor één vacature uitgewerkt hebben:

Deze bedrijven gingen je voor

arrow_back
arrow_forward

Op maat gemaakte vacaturepagina’s

Veel kandidaten haken af op lange sollicitatieformulieren of websites met te veel informatie. Ook dit doen wij anders. Wij leiden de potentiele kandidaten door naar een aparte landingspagina ingericht op de communicatiestijl van de doelgroep. Deze pagina's verhogen de kans op een succesvolle sollicitatie tot wel 78%!

Met de inzichten die wij hebben verkregen uit onze ervaringen in de bouw branche weten we precies waar potentiële sollicitanten kijken, hoelang ze kijken en welke informatie ze graag lezen voordat ze zichzelf aanmelden. Deze opgedane data blijven we altijd doortesten en de resultaten liegen er dan ook niet om!

Onze cijfers liegen er niet om

\ 640

Sollicitaties

\\ 200+

Medewerkers aangenomen

\\\ €800,-

Gemiddelde cost per hire

PLAN GRATIS EEN INSPIRATIE SESSIE OP LOCATIE

Ben jij overtuigd en wil je meer weten over ons proces? Neem dan contact op met Stefan Niemer of Onno Ettema. Wij komen vrijblijvend bij jou langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken

Over WeAchieve

Wij helpen organisaties met het aantrekken van personeel door middel van creatieve recruitment marketing campagnes. Recruitment kan en moet anders. Mensen die immers gelukkig zijn in hun werk, maken jouw organisatie succesvoller.

Met behulp van onze campagnes bereiken we de mensen die echt bij jouw organisatie passen en graag voor jou willen werken. We schieten niet met hagel, maar gebruiken onze data om de juiste doelgroep aan te spreken met jouw unieke werkgeversboodschap.

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen. Met onze aanpak vinden we voor jou de juiste kandidaat. Zelfs bij de meest lastige vacatures.

Plan een gratis creatieve sessie