Personeel werven
in de zorg

50 zorgmedewerkers in 3 maanden aannemen.

Dit is het resultaat wat wij met onze Recruitment Marketing campagnes behaalde voor zorginstelling DrieGasthuizenGroep. 

In deze klantcase leggen we uit hoe hoe we deze resultaten hebben behaald en hoe ook jij schaarse zorgprofessionals met onze hulp kan werven.

Schakel direct onze hulp in

Wat JOUW organisatie écht uniek maakt

Wij zetten in op een duurzame samenwerking. Dit houdt in dat we organisaties ondersteunen met het vinden van medewerkers die echt bij jouw organisatie passen. Onze dienstverlening begint daarom altijd met het maken van een Employer Value Proposition (EVP) en we interviewen huidige medewerkers om jouw organisatie echt te leren kennen. Deze persoonlijke aanpak in combinatie met harde arbeidsmarktdata die we bezitten, zorgen we voor een gedegen basis. Hier rollen concrete persona's uit zoals in het voorbeeld hiernaast. Wanneer je precies weet wie je doelgroep is, weet je ook precies waar je aanwezig moet zijn en wat je moet communiceren.

play_circle_filled

Verslavingszorg

Voor IrisZorg hebben we een reeks video's gemaakt waar verschillende doelgroepen zich in kunnen herkennen. De video is gebruikt als campagne materiaal en we spreken de doelgroep hiermee aan eens te kijken op de vacaturepagina. Na de verslavingszorg en ouderenzorg werkt Annelies nu in de verslavingszorg. Benieuwd waarom? Bekijk de video.

play_circle_filled

Gehandicaptenzorg

In deze video voor Pluryn wordt een interview setting gecombineerd met sfeerbeelden in een vacaturevideo voor de vacature van Begeleider EVB (Ernstig Verstandelijke Beperking). In deze video hebben we laten zien dat werken met een doelgroep, waarin je minder respons van de client krijgt, toch veel voldoening geeft en laten we zien waarom Sanne deze keuze bewust gemaakt heeft. In de CTA (Call to Action) benadrukken we dat je een held speelt in de levens van de cliënten en maken we dit visueel.

play_circle_filled

Thuiszorg

Voor Thuiszorg Groot Gelre hebben we een reeks Social Media teasers gemaakt waar verschillende doelgroepen zich in kunnen herkennen. We spreken hen hiermee aan eens te kijken op de campagnepagina.

play_circle_filled

Ouderenzorg

Deze video voor DrieGasthuizenGroep is ter verdieping en verbeelding van de vacaturetekst, zodat de potentiële sollicitant een beter gevoel en beeld bij de functie krijgt.

play_circle_filled

Behandel & Expertisecentrum

Een podcast is een laagdrempelige en gemakkelijke tool om meer diepgang aan de vacaturetekst te geven. Het maakt de vacature persoonlijk en uiteindelijk is het gemakkelijk om de podcast toe te voegen aan de vacaturetekst.

play_circle_filled

NAH Hersenletsel

InteraktContour en WeAchieve gingen de samenwerking aan om te kijken hoe we de vrolijke en positieve manier van werken bij InteraktContour naar buiten konden brengen om zich daarin te onderscheiden en tegelijkertijd een duidelijk beeld geven van de vacatures die er open staan. In de samenwerking ontstond een gaaf idee. Namelijk; De Vacaturesong

Deze zorginstellingen gingen je voor

arrow_back
arrow_forward

De doelgroep echt bereiken

Persoonlijke content: In onze campagnes ontwikkelen we verschillende content voor verschillende persona's, zodat iedereen zich kan identificeren met de vacature.

Persoonlijke targeting: Elke doelgroep wordt aangesproken op het kanaal waar deze aanwezig is, met de boodschap die hij of zij belangrijk vindt in een nieuwe baan. Deze doelgroep bereiken we meerdere keren met telkens een nieuwe boodschap. 

Geo-locatie targeting: Wij bereiken de doelgroep op de locatie waar deze aanwezig is. Zoek jij studenten van de zorgopleiding? Dan komen jouw advertenties voorbij op de telefoons van deze studenten.

4 PERSONA'S VOOR ÉÉN VACATURE

Voor één vacature bestaan vaak meerdere profielen die passend zijn. Als je iedereen probeert te bereiken voelt niemand zich aangesproken en als je op één persona focust loop je de rest mis.

Door voor één functie meerdere doelgroepen samen te stellen en ze te bereiken in hun "eigen taal" (tone-of-voice, beweegredenen en mensen waarmee zij zich identificeren)  heeft zorginstelling DrieGasthuizenGroep 50 nieuwe medewerkers binnen drie maanden weten aan te nemen.

Bekijk hieronder hoe we meerdere persona's voor één vacature uitgewerkt hebben:

Sende, 27

Tessa, 19

Trudy, 52

Esther, 45

Op maat gemaakte vacaturepagina’s

Veel kandidaten haken af op lange sollicitatieformulieren of websites met te veel informatie. Ook dit doen wij anders. Wij leiden de potentiele kandidaten door naar een aparte landingspagina ingericht op de communicatiestijl van de doelgroep. Deze pagina's verhogen de kans op een succesvolle sollicitatie tot wel 78%!

Met de inzichten die wij hebben verkregen uit onze ervaringen met de zorgbranche weten we precies waar potentiële sollicitanten kijken, hoelang ze kijken en welke informatie ze graag lezen voordat ze zichzelf aanmelden. Deze opgedane data blijven we altijd doortesten en de resultaten liegen er dan ook niet om!

Onze cijfers liegen er niet om

\ 450

Sollicitaties... and counting

\\ 120

Zorgmedewerkers aangenomen

\\\ €450,-

Gemiddelde cost per hire

Klantreview

''Vanuit DrieGasthuizenGroep werk ik intensief samen met WeAchieve. Een professionele partij die weet waar ze mee bezig zijn. In een half jaar tijd hebben we een compleet employer brand, 9 campagnes en 2 podcasts gemaakt en er komt nog meer aan!

De communicatie is goed en het zijn harde werkers. Al met al een leuke partij om hard, maar ook zeker gezellig samen te werken.''  

- Deborah Matser, Adviseur arbeidsmarkt & recruitment bij DrieGasthuizenGroep

PLAN GRATIS EEN INSPIRATIE SESSIE OP LOCATIE

Ben jij overtuigd en wil je meer weten over ons proces? Neem dan contact op met Stefan Niemer. Wij komen vrijblijvend bij jou langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken

 

Neem telefonisch contact op via 06-30936647

of mail ons via hello@weachieve.nl

Over WeAchieve

Wij helpen organisaties met het aantrekken van personeel door middel van creatieve recruitment marketing campagnes. Recruitment kan en moet anders. Mensen die immers gelukkig zijn in hun werk, maken jouw organisatie succesvoller.

Met behulp van onze campagnes bereiken we de mensen die echt bij jouw organisatie passen en graag voor jou willen werken. We schieten niet met hagel, maar gebruiken onze data om de juiste doelgroep aan te spreken met jouw unieke werkgeversboodschap.

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen. Met onze aanpak vinden we voor jou de juiste kandidaat. Zelfs bij de meest lastige vacatures.

 

Plan een gratis creatieve sessie