Recruitmentmarketing strategieën en campagnes die meer bereiken.

Waarom Recruitment marketing?

Van de Nederlandse beroepsbevolking is gemiddeld 2 tot 5% actief op zoek naar een (nieuwe) baan, 75% latent op zoek en 20% staat niet open voor een nieuwe baan.

Bijna alle bedrijven vissen in de vijver van de actief werkzoekenden, de 2 tot 5%. Een zeer beperkte pool om kandidaten uit te halen. 

Wij doen dit anders. Wij leggen de focus op de llatent werkzoekende en geven de reden waar ze naar op zoek zijn om ze te enthousiasmeren voor jouw vacature(s).

Hierdoor spreken wij niet maximaal 5% maar 80% van de arbeidsmarkt aan. 

Met behulp van de gedetailleerde data en verschillende marketingtools bereiken wij de juiste doelgroep op de juiste manier.

Hoe bereiken we de topkandidaten?

Zoals hierboven uitgelegd focussen wij ons met name op de latent werkzoekende doelgroep.  Doormiddel van onze data en persona's kijken we hoe we deze kunnen bereiken, verleiden en laten solliciteren.

 

Wij maken socialmedia campagnes waarin de doelgroep zich kan verplaatsen en enthousiast wordt van jouw vacature(s), we zorgen dat alle elementen kloppen en je echt goede sollicitaties ontvangt van mensen die bij jouw organisatie passen.

1 Juiste boodschap

Uitvoerder bij Civilion

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom brengen wij banen graag in beeld.

Authentieke vacaturevideo’s met jouw eigen medewerkers ondersteunen een platte vacaturetekst.

Een goede vacaturevideo pakt de aandacht en zegt iets over de bedrijfscultuur, de mensen, de omgeving en de aspecten die de functie leuk maken.

Juist de authentieke medewerkers zorgen dat potentiële sollicitanten zich identificeren en eerder voor jouw organisatie kiezen.

Een goede vacaturevideo zorgt er daarnaast voor dat mensen een leuk en goed gevoel bij jouw organisatie krijgen, het draagt dus ook bij aan je employer brand.

 

Uitvoerder bij Civilion

Verzorgende IG bij SZR

Uitvoerder bij Civilion

Ja! Ik wil een Recruitment marketing campagne starten.

2 Juiste kanaal

Via socialmedia zoals Facebook, Instagram, Linkedin of TikTok kunnen we duizenden potentiele kandidaten bereiken met de juiste berichten en video's. Onze campagne wordt opgedeeld in drie fases.

 

 in de infographic zie je het proces dat we gebruikt hebben voor het aannemen van 100  (schaarse) monteurs. Mocht je maar één vacature dan korten wij het proces in.

In elke fase worden drie doelgroepen die interessant voor de vacature zijn door ons via social media benaderd. 

 

Elke fase duurt zes weken en na deze zes weken wordt dezelfde doelgroep meegenomen naar een volgende fase. Maar elke zes weken voegen we er ook telkens drie nieuwe doelgroepen aan de campagne toe, om zoveel mogelijk potentiële kandidaten te bereiken en te zorgen voor goede sollicitaties.

3 Overgaan tot solliciteren

Veel kandidaten haken af op lange sollicitatieformulieren of websites met te veel informatie.

 

Ook dit doen wij anders. Wij leiden de potentiele kandidaten door naar onze  "landingspagina's" Deze pagina is ingericht op de communicatiestijl van de doelgroep.

 

Deze pagina's bevestigen waar zij naar op zoek zijn en zijn conversie gericht opgebouwd. Een landingspagina verhoogt de kans op een succesvolle sollicitatie tot wel 78%. 

Verder beschikken deze pagina's over tracking cookies die zien waar de potentiele kandidaat interesse toont, of juist afhaakt. Deze data automatiseert de campagnes voor deze persoon wat de kans groot maakt dat ook deze kandidaat overgaat tot solliciteren. 

 


 

4 Sollicitanten database

Bij onze pakketten krijg je toegang tot een online database om sollicitanten AVG proof te kunnen inzien, contact te leggen en te bewaren. De meeste HRM pakketten werken samen met onze database zodat kandidaten direct geïmporteerd kunnen worden in jouw eigen systeem. Heb je al een recruitment systeem, dan kunnen we ook daarmee een koppeling maken.  

 

Lijst met kandidaten

Al je sollicitanten komen binnen in een overzichtelijk overzicht binnen zodat in een oogopslag ziet wat de status is.

 

Kandidaat profiel

Krijg voor elke sollicitant een eigen profiel waarin je alle informatie kunt bijhouden en delen met je team.

 

Weetje

Wist je dat..?

Het aannemen van een nieuwe werknemer in Nederland gemiddeld € 4.728,- kost en dat je dit bedrag met behulp van recruitment marketing aanzienlijk kunt verlagen?

Leer meer over de voordelen van recruitment marketing.

Onze pakketten

Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende pakketten, afhankelijk van jouw wensen. Elk pakket bestaat uit een aantal basiselementen, die wij aanvullen op maat. Hierdoor zijn onze prijzen ook maatwerk. Bel ons of laat je gegevens achter voor een gratis offerte.

 

Achieve I

Vul direct je vacature in

Inclusief € 250,- social media budget

Op maat gemaakte vacature tekst

Afbeeldingen van eigen medewerkers

Achieve II

Voeg video toe voor schaarse profielen

Inclusief € 500,- socialmedia budget

Upgrade van pakket I

Wervende video's en landingspage

Achieve III

Vanaf meerdere

vacatures

Vanaf minimaal twee vacatures

Binnen 6 weken je vacatures ingevuld

Meest voordelige wervingsmethode

Meest gekozen

Staat jouw pakket er niet tussen?

Laat je naam en nummer achter en wij bellen je terug. Doormiddel van een quickscan kunnen we een pakket samenstellen dat helemaal past bij jouw organisatie en vraagstuk.

WeAchieve

RECRUITMENTMARKETING

Wil je meer bereiken?

Contact ons

Bel ons

Mail ons

WhatsApp ons

Adres

Victorialaan 15

5213 JG 's-Hertogenbosch

Nederland

Volg ons

Schermafbeelding 2020-04-15 om 20.21.24.
Schermafbeelding 2020-04-15 om 20.21.32.