Personeel werven
in de beveiliging

Wij zetten jouw beveiligingsbedrijf op de kaart

Elke maand 30 beveiligingsmedewerkers werven? Dit lukt beveiligingsbedrijf PROFI-SEC door middel van onze Recruitment Marketing campagnes.

In deze klantcase leggen we uit hoe hoe we deze resultaten behalen en hoe ook jij schaarse professionals met onze hulp kan werven.

Schakel direct onze hulp in

ONZE CIJFERS LIEGEN ER NIET OM

\ 3500

Sollicitaties... and counting

\\ 1500

Beveiligers aangenomen

\\\ €250,-

Gemiddelde cost per hire

Wat JOU écht uniek maakt in de beveiligingsector

Wij zetten in op een duurzame samenwerking. Dit houdt in dat we organisaties ondersteunen met het vinden van medewerkers die echt bij jouw organisatie passen. Onze dienstverlening begint daarom altijd met het maken van een Employer Value Proposition (EVP). Deze persoonlijke aanpak in combineren we met harde arbeidsmarkt data die we bezitten. Met PROFI-SEC bouwen we ondertussen al 3 jaar voort op onze succesvolle samenwerking waardoor zij hun vacatures in de beveiligingssector kunnen invullen. Een voorproefje van de bereikte resultaten zie je in de video!

play_circle_filled

OP MAAT GEMAAKTE VACATUREPAGINA’S

Veel kandidaten haken af op lange sollicitatieformulieren of websites met te veel informatie. Ook dit doen wij anders. Wij leiden de potentiële kandidaten door naar een aparte landingspagina ingericht op de communicatiestijl en wensen van de doelgroep. Deze pagina's verhogen de kans op een succesvolle sollicitatie tot wel 78%!

Met de inzichten die wij hebben verkregen uit onze langdurige samenwerking weten we precies waar potentiële sollicitanten kijken, hoelang ze kijken en welke informatie ze graag lezen voordat ze zichzelf aanmelden. Deze opgedane data blijven we altijd doortesten en de resultaten liegen er dan ook niet om!

Voor één vacature bestaan vaak meerdere profielen die passend zijn. Als je iedereen probeert te bereiken voelt niemand zich aangesproken en als je op één persona focust loop je de rest mis. In onze recruitment campagnes ontwikkelen we verschillende content voor verschillende persona's, zodat iedereen zich kan identificeren met de vacature. Elke doelgroep wordt aangesproken op het kanaal waar deze aanwezig is, met de boodschap die hij of zij belangrijk vindt in een nieuwe baan. Deze doelgroep bereiken we meerdere keren met telkens een nieuwe boodschap. 

Door deze effectieve wervingsstrategie kan beveiligingsbedrijf PROFI-SEC maandelijks 30 nieuwe beveiligingsmedewerkers aannemen.

Bekijk hieronder hoe we meerdere persona's voor één vacature uitgewerkt hebben:

play_circle_filled

Evenementenbeveiliger

play_circle_filled

Diverse functies in de evenementenbranche

play_circle_filled

Voetbalsteward

play_circle_filled

LinkedIn teaser

play_circle_filled

Instagram teaser

KLANTREVIEW

WeAchieve heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de werving van meerdere doelgroepen. Samen hebben we persona’s opgesteld. Beeldmateriaal uitgedacht en opgenomen en hebben zij daar prachtige campagnes aan verbonden.

De resultaten liegen er niet om. Zonder hen waren we niet waar we nu zijn. Daarbij staan ze ook altijd klaar voor advies en gezelligheid! Super fijne club met stuk voor stuk gemotiveerde mensen.

 

- Jaimy Mulders, Senior Corporate Recruiter bij PROFI-SEC

OVER WEACHIEVE

Wij helpen organisaties met het aantrekken van personeel door middel van creatieve recruitment marketing campagnes. Recruitment kan en moet anders. Mensen die immers gelukkig zijn in hun werk, maken jouw organisatie succesvoller.

Met behulp van onze campagnes bereiken we de mensen die echt bij jouw organisatie passen en graag voor jou willen werken. We schieten niet met hagel, maar gebruiken onze data om de juiste doelgroep aan te spreken met jouw unieke werkgeversboodschap.

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen. Met onze aanpak vinden we voor jou de juiste kandidaten. Zelfs bij de meest lastige vacatures.

Plan een gratis creatieve sessie

VRIJBLIJVEND ADVIES OP JOUW RECRUITMENT UITDAGING

  • Ga het gesprek met ons aan en ontvang een Recruitment Quickscan (t.w.v. €2500,-) op jouw proces.

  • Wij sturen naar afloop van het gesprek een advies rapport over jouw doelgroep en beste wervingsmethode

  • Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. 

  • Er zijn geen verplichtingen. 

Plan een adviesgesprek Eerst even bellen?