< Kennisbank

Wat is campus recruitment?

WeAchieve 10 november 2022

Wat is campus recruitment?

Campus recruitment houdt in dat je gaat proberen om (afgestudeerde) studenten in je organisatie binnen te halen. Bijvoorbeeld voor een stage, of wellicht nadat ze afgestudeerd zijn. Afgestudeerde studenten zijn heel vaak op zoek naar werk, dus wanneer je voor deze doelgroep goed in beeld kunt komen, kan je hier een goede slag in slaan. Waarom is deze doelgroep interessant?

  • Ze zijn vaak relatief nog jong, waardoor ze qua salaris vaak lager zitten dan iemand met 10 jaar werkervaring. 
  • Ze zijn net afgestudeerd, dus de kennis van de opleiding zit er nog goed in en kan gelijk vertaald worden naar de arbeidsmarkt.
  • Jong personeel kan je nog veel leren en is vaak voor een lange periode beschikbaar. 

 

Hoe kan je zorgen dat je voor deze doelgroep goed in beeld komt?

Wanneer kandidaten een bedrijf voor de eerste keer voorbij zien komen, is er maar een heel klein percentage dat gelijk solliciteert. Het is dus belangrijk dat je al een paar keer in beeld gekomen bent voor het moment dat de kandidaat besluit om te solliciteren. Het is goed om hiervoor een strategie te bedenken, maar waar moet je dan aan denken?

  • Je kunt bijvoorbeeld een social media campagne opzetten waarbij je eventueel kan targetten op de afgestudeerde doelgroep. 
  • Probeer je als bedrijf jong en innovatief te vertonen, want afgestudeerde studenten willen graag vaak bij een moderne organisatie werken.
  • Je kunt contact opnemen met bepaalde scholen of organisaties die stages aanbieden om een samenwerking te starten. 
  • Afgestudeerde studenten zijn vaak actief op platformen zoals LinkedIn of Indeed. Zorg dat je als bedrijf hier actief op bent. Het werkt zelfs goed om potentiële kandidaten gewoon een bericht te sturen met een aanbod of gewoon om een gesprek te starten om te kijken waar ze naar op zoek zijn.  


Over de auteur
WeAchieve

Onze boodschap? Start met werven als een marketeer. Versterk je bedrijfsimago, vergroot het aantal kwalitatief goede kandidaten, verbeter de kwaliteit van je sollicitaties en verkort de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.

Meer uit onze kennisbankOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze maandelijkse leesvoer dump. Een nieuwsbrief met updates uit de recruitment branche! Wij delen wekelijks interessant nieuws, gastblogs, recruitmenttrends en podcasts op onze kennisbank.